Lezing Puberbrein

TrainingZakgeld, kleding, games, internet….ineens voer je hier heftige gesprekken over met je kind. Wat gaat er toch om in dat koppie? En hoe ga jij daarmee om?

 

Voor wie

Deze lezing is voor volwassenen die in 1 avond kennis en tips willen opdoen over het puberbrein en hoe daarmee om te gaan. Heb jij een (bijna) puberend kind en wil je je goed voorbereiden op wat je te wachten staat, dan is deze lezing geschikt voor jou.

 

Doel

Bij deze lezing doe je belangrijke informatie op over het puberende brein. Deze informatie zorgt ervoor dat je meer begrip krijgt voor het gedrag van je puber zodat je het contact prettig en open kunt houden.

 

Duur

Avondlezing van 2,5 uur.

 

Deze avondlezing is de eerste van twee bijeenkomsten die samen de training ‘Omgaan met pubers I’ vormen. Als je na deze eerste bijeenkomst meer wilt weten, kun je je aanmelden voor de tweede avond.
Deze eerste bijeenkomst is echter ook los te volgen.

 

De tweede bijeenkomst staat in het teken van weerbaarheid. Je leert en oefent dan hoe je als ouder kunt bijdragen aan een stevige, weerbare basis voor je puber. Meer hierover lees je bij ‘Omgaan met Pubers I’

 

Omschrijving

Ineens is het zover. Je kind is 11, zit in groep 8 en het lijkt wel of je van de ene op de andere dag een ander kind in huis hebt. Jullie voeren heftige gesprekken over zakgeld, kleding, games, gebruik van internet, tv en make-up. Je kind is mondig, maar toch ook nog steeds ‘kind’. Heel verwarrend. Voor jou. Maar zeker ook voor je kind! De (pre)puberteit is aangebroken…

 

Kinderen en jongeren krijgen steeds meer vrijheden en verantwoordelijkheden. Maar hun brein is pas rond hun 25e volgroeid. Voor jou als ouder is het essentieel om te weten wat er in de tussentijd met dat brein gebeurt. En dat begint al als je kind 10 is! Vanaf dat moment verandert het gedrag: een puber wordt brutaler en tast thuis en op school de grenzen af. Een prettig en open contact met je zoon of dochter is belangrijk in deze vaak verwarrende periode.

 

Hoe je dat kunt bereiken, leer je tijdens deze lezing. Een ervaren trainer/pedagoog van 2skills vertelt over het puberbrein, de bijzonderheden van de puberteit en hoe je daar als ouder mee om kunt gaan. Je krijgt inzicht in de ontwikkeling van jongeren tussen hun 10e en 25e en leert waarom jongeren juist vanaf de tienerleeftijd vragen om duidelijke grenzen en goede begeleiding.

 

Trainer(s)

 

Data, tijden en locatie(s)

 

Kosten

 

Comments are closed.