Omgaan met Pubers I

2 avonden

Stemmingswisselingen, de hele ochtend uitslapen, brutaliteit…. Het hoort er allemaal bij, bij de puberteit! Maar waarom eigenlijk? En hoe kun je daar als ouder het beste mee omgaan?

 

Voor wie

Deze training is voor volwassenen met een (bijna) puberend kind. Wil jij jezelf en je kind zo goed mogelijk voorbereiden op wat jullie te wachten staat,  dan is deze training geschikt voor jou.

 

Doel

Inzicht krijgen in het puberende brein, waardoor je begrip krijgt voor pubergedrag, en je leert hoe je je puber het beste kunt begeleiden, je leert en oefent hoe je je zoon of dochter weerbaar kunt maken.

 

Duur

2 avonden van 2,5 uur
De eerste bijeenkomst (Lezing Puberbrein) is ook los te volgen.

 

Omschrijving

‘De (pre)puberteit’ bestaat uit twee informatieve avonden.

 

De 1e avond is een theoretische lezing over het puberende brein, zodat je beter begrijpt wat er in je puber omgaat. En begrip leidt tot inzicht in wat je als ouder kunt doen om goed contact met je kind te behouden. Daar gaat de 2e avondover: communicatietechnieken (zowel om contact tussen ouder en kind te behouden als om je kind te helpen weerbaar te zijn in deze voor iedereen vaak lastige/veranderende levensfase).

 

1e avond; Lezing Puberbrein
Ineens is het zover. Je kind is 11, zit in groep 8 en het lijkt wel of je van de ene op de andere dag een ander kind in huis hebt. Jullie voeren heftige gesprekken over zakgeld, kleding, games, gebruik van internet, tv en make-up. Je kind is mondig, maar toch ook nog steeds ‘kind’. Heel verwarrend. Voor jou. Maar zeker ook voor je kind! De (pre)puberteit is aangebroken…

 

Kinderen en jongeren krijgen steeds meer vrijheden en verantwoordelijkheden. Maar hun brein is pas rond hun 25e volgroeid. Voor jou als ouder is het essentieel om te weten wat er in de tussentijd met dat brein gebeurt. En dat begint al als je kind 10 is! Vanaf dat moment verandert het gedrag: een puber wordt brutaler en tast thuis en op school de grenzen af. Een prettig en open contact met je zoon of dochter is belangrijk in deze vaak verwarrende periode.

 

Hoe je dat kunt bereiken, leer je tijdens deze lezing. Een ervaren trainer/pedagoog van 2skills vertelt over het puberbrein, de bijzonderheden van de puberteit en hoe je daar als ouder mee om kunt gaan. Je krijgt inzicht in de ontwikkeling van jongeren tussen hun 10e en 25e en leert waarom jongeren juist vanaf de tienerleeftijd vragen om duidelijke grenzen en goede begeleiding.

 

2e avond; Weerbaarheid in de puberteit
Het leven van je kind verandert drastisch met het puber worden en de overgang naar de middelbare school. ´Is mijn kind voldoende weerbaar?´ is een veelgestelde vraag. Net als: `Ik heb alle vertrouwen in mijn dochter, maar wat zal er gebeuren als zij onder groepsdruk komt?´ Hoe ga ik als ouder om met thema´s als seksualiteit, drugs en foute vrienden? ´Wat kan ik doen om de overgang naar de middelbare school zo goed mogelijk te laten verlopen?´

 

Weerbaarheid is erg belangrijk als je kind naar de middelbare school gaat en natuurlijk vooral als het in aanraking komt met drugs, seks, alcohol en andere hedendaagse verleidingen en aandachtspunten.

 

Hoe jij, als ouder, kunt bijdragen aan een stevige, weerbare basis, bespreken en oefenen we tijdens deze training.

 

Heb je behoefte aan meer oefening en training dan bestaat er ook een 6 daagse training.

 

Trainer(s)

De training wordt gegeven door een pedagoog met jarenlange ervaring in het werken en omgaan met pubers.

 

Data, tijden en locatie(s)

Najaar 2012. Exacte data, tijd en locatie volgt.

 

Kosten

 

Comments are closed.